Politika Privatnosti

Politika privatnosti

ABC Compliance veb stranica je posvećena zaštiti svih ličnih podataka koje Vi, kao posetilac naše veb stranice, možete pružiti. Verujemo da je važno da znate kako postupamo sa vašim podacima koje ostavite ovde i koje možemo da dobijemo sa naše veb stranice. Molimo vas da pročitate celu Politiku privatnosti pre korišćenja ili podnošenja informacija na ovu stranicu.

Podaci o ličnosti koje prikuplja ABC Compliance su osnovne informacije o ličnosti neophodne za realizovanje aktivnosti koje se odnose na informisanje pojedinaca o edukacijama i drugim događajima i uslugama koje pruža ABC Compliance:
–  ime i prezime
–  adresa
–  država
–  broj telefona
–  e-mail adresa.

Opšte informacije

Pre prikupljanja ličnih podataka, ABC Compliance d.o.o. obaveštava lica na koja se prikupljanje odnosi o sledećem:

1. Pravno lice ABC Compliance d.o.o. iz Beograda, ul. Vukice Mitrović br. 78, MB 21778117, PIB 112963749 odgovorno je za prikupljanje i obradu ličnih podataka lica.

2. Svrha prikupljanja i obrade ličnih podataka je informisanje korisnika o edukacijama i drugim uslugama putem telefonskih i e-mail obaveštenja, sve u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge.

3. Za potrebe informisanja o compliance edukacijama i uslugama, osobe  svoje podatke o ličnosti dobrovoljno daju.

4. Lice koje je dalo pristanak za prikupljanje i obradu podataka ima pravo da svoj pristanak bilo kada povuče, što za pravnu posledicu ima prestanak svojstva korisnika usluga informisanja rukovaoca  i prestanak svakog daljeg prikupljanja i obrade podataka lica koje je povuklo svoj pristanak.

5. U slučaju nedozvoljene obrade, lica imaju pravo na zaštitu podataka o ličnosti kao i drugih Zakonom zagarantovanih prava.

Prikupljanje podataka posetilaca veb stranice

Za svakog posetioca naše veb stranice, naš veb server može automatski prepoznati i uskladištiti informacije, koristeći različite tehnologije i sredstva kao što su Internet protokol (IP) Adrese, kolačići, internet oznake i zbirka navigacionih podataka.
Ova stranica može da koristi IP adrese (brojeve koje je vašem uređaju dodelio vaš ISP) za dijagnostikovanje problema sa našim serverom, izveštavanje o agregatnim informacijama, određivanje najbrže rute koju vaš uređaj treba da koristi prilikom povezivanja na našu veb stranicu i za administriranje i poboljšanje stranice.

'kolačići'

Kada posetite našu veb stranicu, takođe možemo da koristimo tehnologiju popularno nazvanu „kolačići“ koja čuva određene informacije na vašem uređaju i omogućava nam da prilagodimo vaše iskustvo vašim interesovanjima i preferencijama ili jednostavno olakšamo korišćenje stranice. Većina pretraživača će vam omogućiti da izbrišete kolačiće sa hard diska vašeg uređaja, blokirate prihvatanje kolačića ili dobijete upozorenje pre nego što se kolačić sačuva. U svakom slučaju, ako blokirate ili izbrišete „kolačiće“, nećemo biti u mogućnosti da prilagodimo upotrebu veb stranice prema vašim željama i vaše iskustvo na mreži će biti ograničeno. Više detalja o „kolačićima“ možete pronaći u pomoći – Bezbednosne opcije u vašim veb pregledačima.

Korišćenje prikupljenih podataka

Osim ako nije drugačije navedeno, možemo koristiti vaše podatke  da poboljšamo sadržaj naše veb stranice, prilagodimo stranicu vašim željama i potrebama, komuniciramo sa vama (ako se to zahteva), u marketinške i istraživačke svrhe i svrhe navedene u ovoj Politici privatnosti. Ne otkrivamo vaše podatke osim ako to zahteva sud ili važeći zakon.

Podatke o domenima koje prikupljamo ne koristimo da bismo vas lično identifikovali, već da bismo izmerili broj poseta, prosečno vreme provedeno na stranici, najgledanije vesti i slično. Koristimo ove informacije za merenje upotrebe i poboljšanje sadržaja stranice.

Koristimo samo lične podatke koje nam date da odgovorimo na vaše pitanje.

Vaše lične podatke ne delimo, ne prodajemo niti dajemo trećim licima u marketinške svrhe. Nećemo objaviti vaše podatke osim ako to ne želite ili ako to ne zahteva zakon.

Preduzimamo adekvatne mere bezbednosti da zaštitimo vaše podatke u tehničkom i organizacionom smislu. Naše osoblje je posvećeno poštovanju zakona o zaštiti podataka. Naši provajderi usluga koji su odgovorni za obradu podataka i posvećeni zaštiti podataka pažljivo su odabrani.

Veze ka drugim stranicama

Veb stranica ABC Compliance može sadržavati linkove ka drugim stranicama koje objavljuju relevantne vesti. Iako nastojimo da postavimo veze samo do onih veb lokacija koje imaju visoke standarde privatnosti, nismo odgovorni za sadržaj, bezbednost ili praksu privatnosti zaposlenih na drugim veb lokacijama.

Oznake društvenih medija

Naša veb lokacija sadrži dodatke za društvene mreže kao što su dugme „Sviđa mi se“ ili „Deli“ na Fejsbuku, kao i dugme za Tvitter i LinkedIn. Ovi dodaci mogu da prikupe vašu IP adresu tako što će saznati tačno koje vesti čitate na našoj stranici i mogu vam postaviti „kolačić“ kako bi omogućili ispravnu funkciju deljenja na društvenim mrežama. Društvene dodatke hostuje treća strana na našoj veb stranici. Vaša interakcija sa ovim dodacima je regulisana politikom privatnosti kompanija koje ih obezbeđuju.

Sigurnost podataka

ABC Compliance d.o.o. će preduzimati sve potrebne i neophodne mere kako bi se sprečila bilo kakva zloupotreba podataka o ličnosti. Lični podaci će se čuvati u elektronskom formatu uz autorizaciju na nivou korisnika.

Raspoloživost podataka o ličnosti

Možete zahtevati od ABC Compliance d.o.o. obaveštenje o obradi, uvid ili kopiju svojih podataka o ličnosti, u onom obliku u kom informacija nalazi. ABC Compliance d.o.o. je obavezan da Vam učini dostupnim sve podatke koji se na Vas odnose, u stanju u kakvom se nalaze.

Ažuriranje podataka o ličnosti

U svrhu nesmetanog informisanja o edukacijama i drugim uslugama, preuzimate obavezu da ABC Compliance d.o.o. blagovremeno obavestite ukoliko neki od registrovanih podataka o ličnosti treba ispraviti i ažurirati.

Autorska prava

Svi tekstovi i fotografije podležu autorskim pravima i pravima intelektualne svojine. Ove stavke se ne smeju kopirati ili distribuirati u komercijalne svrhe, niti se smeju menjati ili postavljati na druge veb stranice bez dozvole autora. Sva prava zadržana.

Pitanja i komentari

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, komentara ili sugestija u vezi s našim praksama ili Politikom privatnosti, slobodno nas kontaktirajte putem veb forme ili e-maila info@abccompliance.rs

Pristanak

Korišćenjem ove stranice prihvatate uslove ove Politike privatnosti. Kad god unesete svoje podatke u kontakt forme na ovoj stranici, saglasni ste sa prikupljanjem i upotrebom istih informacija u skladu sa Politikom privatnosti.

Dostavljanjem svojih podataka putem telefona, prijavom za učešće na događajima ili prijavom za primanje informativnog sadržaja, potvrđujete da ste upoznati i da prihvatate uslove Politike privatnosti.

Promene ove politike

Iako se informacije, podaci i sadržaj na stranici ABC Compliance stalno testiraju i ažuriraju, određene informacije koje se nalaze na stranici mogu se u međuvremenu promeniti. Stoga ABC Compliance ne daje garanciju za informacije koje se nalaze na našoj veb stranici.

Uslovi ove Politike privatnosti regulišu korišćenje svih informacija prikupljenih na ovoj stranici. Zadržavamo pravo da promenimo Politiku privatnosti u bilo kom trenutku. Promene stupaju na snagu od trenutka kada su objavljene na veb stranici.

Poslednja izmena:

April 2022