Početna

Uspešno organizovan prvi compliance seminar u Srbiji sertifikovan od CCB-a

U četvrtak 09. juna u Beogradu, u organizaciji ABC Compliance d.o.o, održan je seminar na temu “Zahtevi za usklađivanje sa standardima integriteta u ugovornim odnosima između srpskih kompanija i međunarodnih korporacija i međunarodnih finansijskih institucija”. Ovo je bio prvi seminar u organizaciji ABC Compliance d.o.o. od kako je u aprilu počeo sa radom u Srbiji, a ujedno i prvi seminar u Srbiji sertifikovan od strane CCB-a (Compliance Certification Board).

Bojan Bajić, direktor ABC Compliance d.o.o. i jedan od predavača, pozdravio je učesnike i izrazio zadovoljstvo što je posle više od deset godina iskustva i rada, regionalna grupacija koja se bavi konsaltingom i edukacijom u oblasti usklađenosti poslovanja, a čiji je ABC Compliance deo, došla na tržište Srbije.

Predavači na seminaru, Bojan Bajić, Mila Crnogorac Bajić i Višnja Marilović, pomogli su učesnicima da prošire svoje znanje o međunarodnim propisima i standardima integriteta koje su međunarodne kompanije i treća lica, uključujući njihove partnerske kompanije iz Srbije, dužne da poštuju i sprovode u delo. Takođe, ukazali su im na to kako prevenirati rizik od sankcija, kazni i raskida ugovora o saradnji u slučaju da se ne primenjuju obaveze usklađenosti sa standardima integriteta navedene u propisima i ugovorima, te kako integrisati preventivne mere u poslovne procese i internu regulativu.

Zadovoljstvo seminarom iskazali su i učesnici, compliance profesionalci koji su došli iz različitih industrija, farmacija, telekomunikacije, IT i građevinarstvo.